ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

NAJBOLJI RECEPT: PAMETNO TIJESTO ZA PIZZE, KIFLICE, ŠTRUDLE, UŠTIPKE



Pratite redoslijed i ne brinite za ishod – ovo ćete tijesto pripremati dok ste živi – tvrdi naša čitateljka Ramela Pušćulović iz Kiseljaka.

U plastičnu posudu staviti jedno jaje i na vrh noža soli. Izmiješati. Dodati zatim kesicu praška za pecivo i kesicu suhe germe – izmiješati. Dodati potom šolju od 2 decilitra ulja i šolju jogurta, te 1,5 kg brašna.

Sve ovo zakuhati mlakim mlijekom. Napravite tijesto srednje gustine, premažite ga uljem i ostavite makar sat vremena da odstoji. Od ove količine otprilike se može napraviti 6 do 7 pica.
Tijesto može u frižideru stajati do 7 dana, ali se uglavnom potroši za dan-dva.

0 komentari:

Objavi komentar