subota, 4. travnja 2015.

PRVI I POSLJEDNJI POLJUBAC: ZAPLAKAĆETE KAD SHVATITE TKO SU DVOJE STARACA NA OVOJ SLICI


Charles Bruce Pete prvi je puta poljubio svoju majku za svoj rođendan, 20. siječnja 2014.. Njemu je bilo 73, njoj 88.
Majka, Pauline Lott bila je posve mlada kada se o njoj počeo skrbiti centar za socijalnu skrb američkog Mississippija te je predao u dom za nevjenčane majke. Država je jamčila pokriti sve troškove rađanja uz jedan uvjet – dijete mora dati na posvajanje. Rodila je 20. siječnja 1941. i dva mjeseca se brinula o svojoj bebi. Kada je došao dan posvajanja, odjenula ga je u plavo odijelo. Budući roditelji došli su i između troje djece odabrali njenog Charlesa. Dala im je samo jedan zahtjev – da zadrži ime Charles.


I godinama poslije čeznula je za njime. Nije znala da i on traga za njom. Charles je desetljećima tražio ženu koja ga rodila. Iako je živio sretan i ispunjen život u brižnoj, čestitoj i bogobojaznoj obitelji osjećao se sam. “Nisam znao tko sam” rekao je Charles.
Godinu dana nakon što se oženio, 1964. Charles je otišao u Mississippi kako bi proučio dokumente oko posvajanja: Saznao je kako se zove njegova biološka majka kao i ime liječnika koji ga je porodio. Više puta je putovao u majčino rodno mjesto, listao osmrtnice pa čak i razgovarao s liječnikom. Sve je bilo uzalud.

Potom je napravio popis svih telefonskih brojeva koji glase na prezime Lott u Mississippiju. “Razgovarao sam zaista s mnogima. Nitko nije poznavao moju majku. Kada nisam našao svoju obitelj, sve više sam se plašio da ću posjetiti grob, a ne mamu. “, kaže Charles.
Konačno, pitao je za pomoć prijateljia koji je imao iskustva s genealogijom. Saznao je kako majčin brat blizanac Jessie Paul Lott 1953. stradao u prometnoj nesreći a u osmrtnici se kao tugujuća rodbina spominje i Paulina. Sin stradalog brata, Rick Ward je postavio obiteljsko stablo na stranici o genealogiji, i prijatelj je povezao to dvoje.(konj)


Za Božić 2013. Rick je otvorio mail koji će konačno povezati Charlesa i mamu. Ubrzo potom, Charles je razgovarao sa ženom koje se ne sjeća, ali zna da je bio dio nje.

Za svoj rođendan, 20. siječnja 2014. Charles je došao klub umirovljeničkog naselja u kojem živi Paulina. Ona nije znala da dolazi, došla je u klub misleći da će samo provjeriti mail te potom prošetati. Ugledala je svog sina, pogledala ga u oči i zagrlila. Prvi put zajedno nakon 73 godine, Charles je poljubio u obraz svoju mamu.
Tri dana su proveli zajedno, a od tada svaki dan razgovaraju telefonom. Ona njemu o rođacima i obitelji, on njoj o divnim roditeljima koji su ga posvojili.
Dobio sam najbolje od oba svijeta. Dobre roditelje koji su me odgojili i priliku da se povežem sa ženom koja nije bila u mogućnosti da to učini. Sada znam tko sam i odakle sam.” zaključio je Charles.
Izvor: Danas.hr

0 komentari:

Objavi komentar