petak, 10. travnja 2015.

Napolitanke sa čokoladom-Jednostavne, brze, izdašne :)


Sastojci

35 dag margarina / maslaca
30 dag čokolade
35 dag šećera
3 vanilin šećera
4 jaja cijela
1 paket velikih OBLATNI od 200g


Priprema
1. Za lakše pregledavanje stisnite ikonicu - kuhinjski prikaz, nalazi se ispod cijelog
recepta! Na laganu vatru staviti margarin da se topi u rajnglicu s debljim dnom. U
drugoj posudi izmiksati šećer, vanilin šećer i jaja u pjenastu izdašnu masu, smjesa
mora narasti.
2. U margarin koji lagano krčka, dodati čokoladu, otopiti. Kada dodajete jaja s šećerom,
posudu maknite s vatre
3. Sjedinite pjenjačom - žicom.
4. Kuhajte cca 3 minute, da se zgusne, na malo jačoj vatri.
5. Kipućim filom filajte izdašno oblatne, svaki kvadratić mora biti pun, file ima dovoljno,
može vam čak ostati žlica- dvije - fina je kao namaz.
6. Gotove oblatne lagano stisnite, kao teret stavite jednu tacnu, nemojte pretjerati s
težinom

7. Toje to!
Posluživanje
Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar