četvrtak, 9. travnja 2015.

Lagana torta


Sastojci

Tijesto
100g Maslaca ili margarina
100g šećera
1 Dolcela Vanilin šećer
1 Dolcela Prašak za pecivo
1 jaje
275g glatkog brašna


Krema
600ml mlijeka
2 Dolcela pudinga od vanilije
200g šećera
180g kiselog vrhnja

Voćni preljev
100g smrznutih kupina
100g smrznutih jagoda
1 Dolcela preljev za torte
100g šećera

Priprema
1. Rastopiti maslac na laganoj vatri. U zdjeli izmješati jaje, šećer, vanilin šećer, prašak za
pecivo, te lagano dodavati rastopljeni maslac. U dobivenu smjesu dodati brašno, te
zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga 30 minuta u hladnjaku ili ako vam se žuri 15
minuta u zamrzivaču.
2. Tijesto razvaljati i obložiti njime kalup za torte ili možete i četvrtasti pleh, ovisno
kakav oblik kolača želite. Izbockajte tijesto vilicom i vratite u hladnjak.
3. Staviti mlijeko kuhati, u zdjeli pomiješati 2 pudinga od vanilije, šećer i 2 žlice ekstrakta
vanilije i dvije žlice mlijeka. Prije nego mlijeko zavrije umiješati mutilicom smjesu i
miješati dok se ne zgusne.
4. Gotovu kremu skinuti s vatre te u nju umiješati kiselo vrhnje. Zatim kremu izliti u kalup
s tijestom i po želji "upiknuti" kupine ili neko drugo voće. Stavit peći na 180°C, 40
minuta.
5. U zdjelu staviti kuhati smrznute jagode i kupine, dodati po želji šećera ovisno koliko je
voće kiselo i koliko volite. Kad prokuha umiješajte preljev za torte.
6. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i prelijte kuhanim voćem te sve skupa
ohladite. Držite u frižideru barem 10 sati prije posluživanja.

0 komentari:

Objavi komentar