utorak, 31. ožujka 2015.

Jaffalada torta – gotova za samo 45 minuta !!



Sastojci

Biskvit
5 jaja
8 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl vode
8 žlica brašna
3 žlice gorkog kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 naranča

Krema
3 Praška za puding od čokolade
1 žlica Gussnel Dolcela
1 litra i 2 dcl mlijeka
10 žlica šećera
200 grama maslaca
200 grama Lino lade Jaffa

Žele od naranče
3 žlice Gussnel Dolcela
3 žlice šećera
3 dcl soka od naranče

Priprema

Biskvit:

U veću zdjelu odvojiti žumanjke, dodati šećer i izmiksati. U čašu uliti ulja do polovice, pa do vrha vode. Dodati žumanjku i šećeru te izmiksati.

Dodati suhe sastojke i izmiksati. Istučene bjelanjke lagano umiješati u smjesu. Izlijati u kalup promjera 26cm (na kojem je podloga od masnog papira) i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela i namočiti sokom od jedne naranče.

Krema:

U prašak za puding dodati žlicu gussnel-a, 10 žlica šećera, 2dcl mlijeka i dobro promiješati. Dodati u 1l mlijeka i skuhati u puding. Kako bi izbjegli grudice, gotov puding uliti na veću tacnu i preko toga staviti prozirnu foliju! Kada se ohladi, staviti puding u zdjelu u kojoj je maslac sobne temperature i izmiksati. Dodati lino ladu jaffa. Za još bolji jaffa okus podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dio dodati rashlađeni žele od naranče.

Žele od naranče:

Dobro promiješati 3 žlice gussnel-a sa 3 žlice šećera i 1dcl soka od naranče. Dodati u ostatak soka od naranče (kupovni ili iscijeđeni) i skuhati.

Slaže se redom: biskvit, krema, krema sa želeom, biskvit! Ukrasiti sa šlagom i listićima čokolade.

0 komentari:

Objavi komentar