Kao sto vec znate bullari (kuglice ) su svedski kolaci koje se najvise konzumiraju. Ovi su punjeni kremom od vanilije, ja sam nasla jedan recept ali sam ga malo pojednostavnila, volim jednostavne i dobre recepte.
Sastojci:
Tijesto:
- 1 paketic svjezeg kvasca ( 50 gr)
- 100 gr maslaca/margarina
- 3 dl mlijeka
- 1 dl secera
- 8 dl brasna
- 2 male kasicice kardemume
Punjenje:
2 dl kreme od vanilije ( ja sam ovaj put koristila gotovu – u prahu koja se samo umuti s mlijekom
Garniranje:
- malo istopljenog margarina i malo secera
Priprema:
Izmrvi kvasac u toplom mlijeku, pusti da nadodje, dodaj istopljeni maslac
Dodaj secer i eventualno kardemumu, polako sipaj brasno i mjesi
Umjesi glatko tijesto i pusti da nadodje, tako 30 min
Istresi nadoslo tijesto na podlogu i podijeli i u 2 dijela
Uvaljaj u duge valjke i dijeli u kuglice jednake velicine, ne premale (velicine sake otpr.)tijesto i priprema
Poredaj na tepsiju oblozenu masnim papirom i pusti da odmaraju 15 min
napravi udubljenja u svakoj i puni kremom od vanilije punjenje
Premazi umucenim jajetom (ne po kremi) i pusti ih jos 10 min. za to vrijeme ugrij pecnicu do 225`C ( ili nek je dobro vruca) Peci ih 8-10 min, ispecene i vruce ih premazi istopljenim maslacem i pospi obilno secerom i pusti da se ohlade peceni bullari.
Posluživanje:
Kremu od vanilje kuham od slatkog tekuceg vrhnja i secera sa dodatkom vanilije i na kraju malo krumpirovog brasna, to je ovdje kao gustin. Ali ima dobre instant kreme pa je cesto koristim
0 komentari:
Objavi komentar