Sastojci
5 dl mlijeka (najmanje 3% masnoce)
75 gr svjezeg kvasca
750 gr brasna
50 gr maslaca sobne temperature
2 kasikice soli (po mogucnosti morske)
Priprema
75 gr svjezeg kvasca
750 gr brasna
50 gr maslaca sobne temperature
2 kasikice soli (po mogucnosti morske)
Priprema
Pomjesamo sve sastojke i mutimo mikserom sa dodatcima za tijesto najmanje 10 minuta.
Ostavimo tijesto da nadolazi oko 30 minuta.
Podjelimo tijesto na 25 loptica i u zavisnosti za sta cemo ih koristiti oblikujemo ili duguljaste oko 12 cm ili okruglasto i pljosnasto za hamburgere.
Poredamo ih na pleh, prekrijemo salavetom i ostavimo da nadolaze na sobnoj temperaturi oko 1 1/2 sat vremena.
Rernu zagrijemo na 225 stepeni i pecemo ih oko 10 minuta.
Ako hocemo zalediti peciva to radimo odmah nakon sto su se ohladili.
Peciva za hamburgere mozete posuti susamom.
Ostavimo tijesto da nadolazi oko 30 minuta.
Podjelimo tijesto na 25 loptica i u zavisnosti za sta cemo ih koristiti oblikujemo ili duguljaste oko 12 cm ili okruglasto i pljosnasto za hamburgere.
Poredamo ih na pleh, prekrijemo salavetom i ostavimo da nadolaze na sobnoj temperaturi oko 1 1/2 sat vremena.
Rernu zagrijemo na 225 stepeni i pecemo ih oko 10 minuta.
Ako hocemo zalediti peciva to radimo odmah nakon sto su se ohladili.
Peciva za hamburgere mozete posuti susamom.
0 komentari:
Objavi komentar