Sastojci
1 kg krumpira (starog)
1 žlica Vegete
žličica mljevene crvene slatke paprike
5 žlica maslinova ulja
70 g sezama
70 g maslaca
Priprema
1. Krumpir ogulite,operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji
prerežite na četiri dijela. Posipajte ga Vegetom i dobro promješajte.
2. Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica,
prelijte preko krumpira i opet dobro promješajte da sav krumpir bude prekriven
smjesom ulja i paprike. Posipajte sezamom, opet sve izmješajte isipajte u lim za
pečenje,poravnajte krumpire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.
3. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min,ovisno o
veličini krumpira,dok krumpir ne dobije finu reš koricu. Pečeni krumpir izvadite na papir
za upijanje viška masnoće.
4. Poslužite topao uz finu sezonsku salatu.
0 komentari:
Objavi komentar