Potrebno:
-1 pakovanje lisnatog testa 250 gr (pravougaonog oblika)
-2 krompira
-1 praziluk
-200 gr kisele pavlake
-50 gr rendanog emmental sira
-1 kasika maslaca
-so, biber
-1 jaje za premazivanje
Priprema:
Oprati krompir i kuvati ga 20-ak minuta u slanoj vodi. Kada je kuvan, oljustiti ga, iseci na male kocke i ostaviti da se ohladi. U tiganju staviti maslac, dodati sitno seckan praziluk i prziti 10-ak minuta, da luk omeksa. Dodati kiselu pavlaku, so, biber i prziti jos 2-3 minuta. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
Lisnato testo razvuci u pravougaonik, pa ivice isecite ukuso ostrim nozem. U sredini staviti kockice krompira koje ste prethodno malo posolili, zatim przeni luk sa pavlakom i na kraju posuti rendanim sirom. Trake testa naizmenicno prebacivati preko nadeva, tako da dobijete pletenicu, premazati razmucenim jajetom i peci na 200°C, 20-25 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar