Sastojci
Za kore:
21 bjelanjaka
450 g šecera (mnogima je torta bila
slatka,po želji smanjite šecer, po
vašem ukusu )
300 g lješnjaka
3 žlice Pšenicnog oštrog brašna Podravka
Za kremu:
21 žumanjak
3 Pudinga vanilin Dolcela
6 žlica Pšenicnog oštrog brašna Podravka
(120 g)
1l mlijeka
100 g šecera
250 g maslaca
2 Šlag pjene Dolcela
100 ml mlijeka
300 g Milka cokolade s lješnjacima
300 g Milka bijele cokolade
Priprema
1. Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u cvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g
šecera.
2. Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni
snijeg.
3. Smjesu izlijte u kalup za torte (? 28 cm) cije ste dno prekrili papirom za pecenje i
pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
4. Na isti nacin s preostalim bjelanjcima, šecerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti
postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
5. Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
6. Preostalo mlijeko i šecer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu
od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeci da ne zagori.
7. Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razradeni maslac.
8. Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u cvrsti šlag.
9. Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu
polovicu umiješajte tamnu cokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu
cokoladu. Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.
10.Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru,
premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite trecu koru.
11.Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pecnici, oljuštite ih, pa tek onda
sameljite i koristite za tortu.
0 komentari:
Objavi komentar