Sastojci
Kore
6 jaja
6 kaš. šecera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šecera
100 g bele cokolade
250 g margarina
150 g šecera u prahu
Toping
200 g mlecne cokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šecera
150 g margarina
Priprema
Kore:
1. Jaja umutiti sa šecerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umucenim jajima. i sve lagano
zamešati.
3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
4. Razliti u veci pleh postavljen papirom za pecenje ( koru preseci na pola ).
5. Peci na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šecerom.
7. U preostalo mleko dodati belu cokoladu i staviti da provri.
8. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9. Kada se ohladi, dodati umucen margarin sa šecerom u prahu.
Toping:
10.Cokoladu, šecer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti,
tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti
0 komentari:
Objavi komentar