Pripremanje knedli po klasičnom receptu dosta je zahtjevan posao, između ostaloga i zato što za tijesto treba skuhati i oguliti krumpir, što uzima dosta vremena.
Međutim, ovaj recept, za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja, riješit će vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.
Rezultat su lagani, mekani i fini knedli koji vas, što također nije nevažno, neće puno koštati.
Sastav:
● 2 šalice vode
● 2 šalice glatkog brašna
● Svježe šljive ili džem po želji
● sol (po želji)
● 2 do 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.
2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.
3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.
4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.
Savjet:
- Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje
- Recept je dovoljna za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna
- Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke
- Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge
0 komentari:
Objavi komentar