srijeda, 18. veljače 2015.

Tiramisu rolada


Popularna talijanska poslastica po prvi put izvodjena u "roladnom" obliku! Ako
vam se izgled dopada, slijedite upute :-)

Autor: BiserkO


Sastojci:

18 kom piskote
150 gr philadelphia (krem sir)
100 gr secer
4 kasike instatnt kafa (ukus vanilija)
3 kasike baileys (liker)
250 gr whipped cream (slatko vrhnje)
2-3 kasike kakao u prahu
1,5 do 2 dcl vode


Priprema:

1. U krem sir sobne temperature, dodajte secer i mutite dok se secer ne istopi. Dodajte
kasiku vanilije, kasiku baileys (coffe cream) i nastavite mutiti. Postepeno, u tankom
mlazu dozirajte whipping cream i mutite dok ne dobijete kompaktnu cvrscu masu,
otprilike 15-20 minuta.
2. U zdjelici pomijesajte instatnt kafu sa mlakom vodom i ostatkom baileys.
3. Razvucite samoljepljivu foliju na radnou povrsinu (cetiri duzine piskota). Piskote
umacite u kafu i slazite po sest, jednu do druge, u tri reda, tako da dobijete
pravougaonu povrsinu. Preko nanesite ulupanu kremu i ravnomjerno je rasporedite.
Spajanje folije krenite od sredine prema kraju. Krajeve zavrnite, kao salamu! Spremite
"salamu" u zamrzivac jedan satak.

Posluživanje:

Rolovani tiramisu prije sluzenja izvadite iz zamrzivaca, odmotajte i obilato pospite kako
puderom. Noz sa sitnim reckicama je idealan za rezanje ove poslasice. 

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar