ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Pileci paprikas



Autor: ARI26

Sastojci
po zelji komadi piletine /ne bijelo meso
4-5 krompira
1 glavica luka
2-3 cesnja bijelog luka
4-5 kasika ajvara(najbolje ljutog)
crvena paprika
sol
vegeta
biber

Priprema
Luk sitno isjeckati.Ugrijati ulje i proprziti luk.Na luk dodati piletinu malo prodinstati pa
dodati bijeli luk i sacekati da se malo proprzi.Onda dodati ajvar, sol, biber, vegetu,
crvenu papriku i vode toliko da predje preko mesa oko 2-3 cm.kad prokuha poklopiti i
ostaviti da se krcka na tihoj vatri.U medjuvremenu krompir oguliti i izrezati na cetvrtine
.Dodati mesu nakon sto ste kuhali meso pola sata i onda kuhati jos oko pola sata.Sos
treba da bude malo gusci.

0 komentari:

Objavi komentar