Sastojci
Kora:
1 dl mleka
1 kašičica šećera
300 g kravljeg sitnog sira
1 žumance
1 dl jogurta
Premaz:
1 žumance
50 g susama
Priprema
U decilitar mlake vode promešajte kaičicu šećera i kavasca. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadoli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji 30 minuta na toplom.
Nadolo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvučite oklakijom to tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promesajte. Razvučeno testo premaite polovinom fila. Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane trudle isecite na manje štrudlice. Premaite viljukom umućenim žumancetom i pospite susamom. Poređajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.
Izvor: www.recepti.com
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook
A
Gde vam je brasno? Recept nije potpun
OdgovoriIzbrišiNema ni ulja ili margarina
OdgovoriIzbriši