srijeda, 12. kolovoza 2015.

KISELA PAPRIKA BEZ KUHANJA I ZA FENOMENALNIH 10 MINUTA!


Odrasla sam s kuhanjem zimnice

SASTOJCI
10 kg paprike
400 g šećera
250 g soli
1 vinobran
1 litra octa (Kisko)

PRIPREMA
1.
Papriku oprati, osloboditi sjemenki, izrezati na osmine (onako kako ih želite vidjeti u svom tanjuru!)
2.
Šećer, sol i vinobran pomiješati u posebnoj posudi.
3.
Papriku postaviti u jednu veću plastičnu posudu.
4.
Ravnomjerno posuti mješavinom šećera, soli i vinobrana.
5.
Zaliti octom.
6.


Temeljito izmiješati, objema rukama.
7.
Pokriti čistim kuhinjskim krpama i učvrstiti rubove (zaštita od prašine, komaraca…).
8.
Tijekom 24 sata 4-5 puta temeljito promiješati.
9.
Slagati u boce.
10.
Zaliti tekućinom koju je paprika pustila i koja se nalazi na dnu plastične posude.
11.
Dodati pritiskivač za papriku te zatvoriti.
12.
Pokušati sačuvati do zime.
13.
Ovakvim bocama nije potrebna naljepnica.

Posluživanje
Recept je izvrstan jer nema kuhanja, a niti nakuhavanja paprike.
Slagati paprikicu uz omiljenu glazbu :-)

1 komentar:

  1. Pravim ovako godinama i svi su odusevljeni.Ukus je savrsen a ne prilazi se sporetu.Mogu dugo da stoje ukoliko se ne pojedu

    OdgovoriIzbriši