Sastojci
1 salica 250 ml.
200 gr. izrendanih tikvica
2.5 salice brasna
1 zlica praska za pecivo
113gr. hladnog putera
1/2 salice cheddar sira(ili drugi topljivi)
1/2 salice mozzarella sira
30gr.(1/4 cup) parmezan sir
1.5 salica mlijeka
sol i peper
Priprema
Tikvice izrendajte na strani za skroz sitno rendanje.Ostavite da se ocijedi.Ocijedite jos jednom jako dobro i ostavite sa strane.
U brasno dodajte prasak za pecivo i isjeckani hladni puter.Izmjesajte da dobijete mrvicasto tijesto.
U to dodajte ocijedene tikvice,cheddar sir,mozzarella sir,parmezan sir,sol i peper.
Polako dodavajte mlijeko i umijesite tijesto.
U pleh oblozen sa pek papirom vadite tijesto sa zlicom za sladoled ili obicnom zlicom.
Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 220C oko 20-25 min.
0 komentari:
Objavi komentar