Sastojci
tijesto
ca. 600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
ca. 600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
fil
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
1 svjeza paprika
1 paradajz
persun
so, vegeta, paprika, biber
ko voli moze dodati ljute papricice
50 ml ulja
Priprema
Rastopite kvasac u malo mlijeka.
Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
Ostavite da stane 1 sat.
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
Od tijesta napravite 12 kolacica.
Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu
0 komentari:
Objavi komentar