Kad vam se iznenada ukaže potreba za finim desertom, recimo kad stižu gosti koji su se najavili kad su već gotovo stigli pred vaša vrata, izlaz možete naći u gotovim korama za tortu i čokoladi. I to vrlo elegantan izlaz! Nikome neće biti ni na kraj pameti da ste poslužili desert "sklepan" za svega desetak minuta.
Sastojci:
3 gotove kore,
15 dkg čokolade za kuhanje,
2 jaja,
2 vanilin šećera,
3 žlice mlijeka,
25 dag margarina,
15 dag šećera u prahu,
Za preljev:
10 dag čokolade za kuhanje,
malo mlijeka
Priprema:
Čokoladu, jaja, šećer i mlijeko kuhajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U zdjeli izmiksajte margarin i šećer.
Kore za biskvit namočite zagrijanim mlijekom
Pomiješajte smjesu čokolade i margarina,te filujte tortu.
Preko torte namažite čokoladni preljev te stavite u hladnjak.
0 komentari:
Objavi komentar