Sastojci
Tijesto
14 dkg putra
14 dkg brašna
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice
Fila
10 dkg čokolade
10 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od šipka ili marelice-kiselkasti
5 dkg mljevenih oraha
4 bjelanjka snijeg
Priprema
1. Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da
odstoji u frižideru bar pola sata
2. u posudu staviti sve sastojke (osim snijega ) za filu i lagano na vatri otapati i miješati (
ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori), kad se već malo
rastopi dodaj žutanjke
3. Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano
4. Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnim) i staviti u podmazani pleh 18×30 cm, pa
staviti filu, pa opet tijesto.Izbosti malo tijesto gore vilicom.
5. Stavi se u vrući ror peči na jaču vatru - 180 stupnjeva, sve dok gornje tijesto ne postane
svijetlo žućkasto -peči 30 minuta.
Gore posipati sitnim šećerom. Kad postigneš da je tijesto pečeno, a unutra vlažnije
onda je kolač maksimalno uspio.
Ja stavljam duplu masu file na jednu masu tijesta.
0 komentari:
Objavi komentar