Ljubitelji pizze u svom omiljenom jelu od sada mogu uživati na nov način. Priprema ovog jela, sa okusom pizze, ali sasvim drugačije forme, ne oduzima mnogo vremena, ne zahtijeva ni mnogo truda, a okus će vam se sigurno svidjeti.
Sastojci:
● lisnato tijesto,
● sos od pardadajza,
● kobasica (ili salama),
● tvrdi sir,
● rendani sir (parmezan),
● origano,
● bosiljak
Priprema:
Izrežite lisnato tijesto na krugove i na sredinu svakog komada stavite kašiku paradajz sosa, a preko kolut kobasice ili salame.
Zatim izrežite komadić sira veličine kobasice i stavite na nju.
Spojite krajeve lisnatog tijesta.
Kada ih zatvorite, okrenite ih na drugu stranu i premažite umućenim jajima sa malo mlijeka da dobiju lijepu boju tokom pečenja.
Prije pečenja pospite ih origanom, sitno sjeckanim bosiljkom ili mješavinom začina po izboru.
Stavite ih u rernu koju ste zagrijali na 180 °C na 18 do 20 minuta.
Kada ih izvadite iz rerne pospite ih rendanim parmezanom.
Kompletan postupak možete vidjeti u priloženom videu:
0 komentari:
Objavi komentar