četvrtak, 23. travnja 2015.

FENOMENALNA NUTELLA TORTA BEZ PEČENJA


Sastojci

Kora

 250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
 40g putera
 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
 30 g cokolade u prahu



Filovi

 250 g krem sira
 50 g secera
 150 g nutelle
 0,5 l slatke pavlake

Ganache

 150 g cokolade noisette
 150 ml slatke pavlake

Priprema

Kora
Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po  potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.

Filovi
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim,  a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.

Ganache
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga :D Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje ;)  I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje :D
Prijatno!:)
Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella...

4 komentara:

  1. U ganache piše da ide otopljena slatka pavlaka. Da li ide umućena ili pravo iz tetrapaka? hvala unapred na odgovoru

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravo iz tetrapaka- bez mucenja. Pozz

    OdgovoriIzbriši
  3. Koji ste krem sir koristili?da li moze maskarpone?hvala😊

    OdgovoriIzbriši