Sastojci:
Broj osoba:
- Tjesto (solja od 2 dl.):
- 2 solje brasna
- 2 solje secera
- 1/2 solje ulja
- 2 solje jogurta
- 2 kasicice sode bikarbone
- 2 kasicice kakaoa (tamnijeg).
Preliv:
- 10 kasika secera
- 10 kasika mljeka
- 100 g. maslaca
- 100 g. cokolade
- 1 kasika ruma (po zelji).
Priprema:
U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.
0 komentari:
Objavi komentar