Sastojci
biskvit
5 jaja
25 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
25 dkg brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
fil
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
preljev
4 kisela vrhnja (20%m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećera
Priprema
1. izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer.... dodati ulje i vodu, te brašno i
prašak za pecivo...
2. namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja..... velićina tepsije
otprilike 25x35.... u među vremenu skuhati puding....
3. pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati.....sada
taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ....baš kao što je pokazano na
slici....
4. još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta..... tek sada se
stavlja peći....
5. dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer.....
6. odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču.....
Posluživanje
kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru..... kolač služi hladan i vjerujte
nećete se pokajati ako ga napravite..... kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo
a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje..... DOBAR TEK
Mogu li umjesto vrhnja koristiti jogurt
OdgovoriIzbrišine,bas ide pavlaka...jer reba da bude gusto..evo upravo mi se rashladio..pre podne ga napravila..ali sam ja u testo pobacala shaku visanja...kolac je savrse...lak ..jeftin i veoma ukusan..
Izbriši4 čega vrhnja ?
OdgovoriIzbriši