Sastojci
3 reda petit keksa, 4 pudinga od vanilije ili od karamele, 1 margarin, 15 kasika secera, 500 ml vrhnja za slag, 1 litar mlijeka, 100 gr bijele cokolade, 130 gr mljevenog keksa.
Priprema
Skuhati puding u 1 litar mlijeka sa 10 kasika secera. Ostaviti da se ohladi, zatim dodati umucen margarin pa to dobro izmiksati.
Umutiti vrhnje za slag, dodati 5 kasika secera, odvojiti 1/3 od te smjese u drugu posudu a u one 2/3 preostale smjese dodati mljeveni keks i izrendanu cokoladu.
Poredati jedan red keksa na pleh br. 30, zatim premazati pudingom, pa slagom u kojeg smo stavili mljeveni keks i cokoladu. Ponovo keks, pa puding pa slag u kojeg smo stavili mljeveni keks i cokoladu, tako da bude 3 reda keksa. Zadnji red cemo premazati onom 1/3 slaga sto smo odvojili (bez mljevenog keksa).
Ostaviti u zamrzivac oko 20 min. i isjeci po zelji.
Prijatno. :)
Umutiti vrhnje za slag, dodati 5 kasika secera, odvojiti 1/3 od te smjese u drugu posudu a u one 2/3 preostale smjese dodati mljeveni keks i izrendanu cokoladu.
Poredati jedan red keksa na pleh br. 30, zatim premazati pudingom, pa slagom u kojeg smo stavili mljeveni keks i cokoladu. Ponovo keks, pa puding pa slag u kojeg smo stavili mljeveni keks i cokoladu, tako da bude 3 reda keksa. Zadnji red cemo premazati onom 1/3 slaga sto smo odvojili (bez mljevenog keksa).
Ostaviti u zamrzivac oko 20 min. i isjeci po zelji.
Prijatno. :)
0 komentari:
Objavi komentar