Sastojci:
Za prvo tijesto:
1 jaje,persun
100 g šećera
100 g margarina
60 g mljevenih popečenih lješnjaka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za drugo tijesto:
4 jaja,biber
100 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za glazuru:
60 g margarina
100 g čokolade
3 žlice mlijeka,puding od jagode
Priprema:
Za prvo tijesto:
1. Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i
brašno.
2. Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite
tijesto.
3. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
Za drugo tijesto:
1. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu
čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
2. Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i
pecite oko 50 minuta.
Za glazuru:
1. Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna
čokolada).
2. Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
Savjet:
U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar