Sastojci:
Testo:
750g. brasna t-400
500g. kisele pavlake(kiselog vrhnja)
1,5 kasicica soli
1 kasicica secera
200g. margarina
2 praska za pecivo
3 jaja.
Nadev:
200g. pilece salame
250g. trapista sira(ili Gaude,koji se topi)
100g. kecapa.
Za premazivanje:
1 jaje.
Priprema:
1. U posudu stavite kiselu pavlaku(kis.vrhnje),so,secer,jaja,sve dobro umutite zicom.
Dodajte omeksali margarin,prasak za pecivo,i postepeno dodavajte brasno,i zamesite
glatko testo. Ostavite da odstoji 20 min.
2. Testo podelite na 18 loptica. Svaku razvijte oklagijom(velicine po zelji)ali tanko jer ce
vam testo narasti,premazite sa malo kecapa,stavite kolut salame,i list sira.
3. Krajeve testa premazite umuc.jajetom,preklopite,i stisnuti viljuskom(da nadev ne
iscuri).
4. Redjajte ih na veliki crni pleh oblozen papirom,premazite ih umucenim jajetom i pecite
na 200c.-20 min.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar