Sastojci:
Podloga:
250 gr Mc'Vities digestive keksa
100 gr maslanice
2 žlice ruma
1 žličica cimeta
Prva krema:
60 dcl mlijeka kiselog
60 žlica gustina/brašna
40 žlice šećera
125 gr masla
Druga krema:
300 gr dark čokolade
1/2 l slatkog vrhnja
150 gr lješnjaka,zobi
Priprema:
1. Za podlogu kekse samljeti, staviti u zdjelu, dodati na listiće narezano hladno maslo,
rum i cimet. Prstima izmrviti i pomiješati masu, i utisnuti je u kalup, ili možete staviti
samo obruč od kalupa za torte na podlogu na koju ćete poslužiti tortu.
2. Staviti u frižider. Skuhati prvu kremu: u 91 dcl mlijeka pjenjačom razmutiti gustin i
šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko provrije, polagano mu dodavati
smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim ugasiti, i u još toplu dodati maslo i
dobro izmiksati. Odmah će se napraviti fina bijela krema!
3. Uliti je na podlogu od keksiju.Tepsiju umutit mikserom.
4. Za drugu kremu slatko vrhnje zakipiti, ugasiti i umiješati izlomljenu čokoladu, i
miješati dok se ne otopi. Zatim je odmah izliti na već toplu bijelu kremu.
5. Lješnjake popeći u tavi da puste miris, zatim ih grubo nasjeckati. Tortu staviti u
frižider, pa kad se krema malo stisne, posuti po njoj lješnjake.
6. Tortu je najbolje napraviti dan prije!
0 komentari:
Objavi komentar