Prva krema( od grisa):
1 l mlijeka
2,5 dl grisa
8 žlica šećera
5 bjelanjaka
petit keksi
Druga krema(žuta):
0,5 l mlijeka
0,5 l sl.vrhnja
2 pudinga od vanilije
5 žumanjaka
8 žlica šećera
2 vrečice vanilija šećera
sl.vrhnje za šlag na kraju
lisnato tijesto za podlogu
Postupak pripreme:
Kada mlijeko zakuha umutiti gris i ostaviti da se ohladi.Bjelanjke čvrsto istući u snijeg sa šećerom i dodati u ohlađen gris.
Skuhati mlijeko sa šećerom ,pudingom i žumanjcima,ostaviti da se ohladi.U hladno dodati istučeno sl.vrhnje sa vanilijom.
Ispeči lisnato tijesto i ostaviti ga u tepsiji,na njega istresete kremu od grisa,zatim poslažete petit kekse i na nih ide krema od žumanjaka i pudinga...na kraju gore stavite šlag!!!
Kolač dobro ohladiti u hladnjaku...jer kad je hladan ima okus poput sladoleda :-)) Gore po želji možete šlag posuti ribanom čokoladom ili samo išarati vilicom!
Izvor: zena.hr
0 komentari:
Objavi komentar