utorak, 16. lipnja 2015.
Paprike sa sirom i mladim krompirom
Krompir volim na sve načine, ovo je jedna verzija koju jako volim
Autor: Polimka
Sastojci:
4-5 (zavisi od veličine) paprike
5-6 komada krompira
300gr sira
2 kašike kisele pavlake
3 komada jaja
ulje po potrebi
Priprema
1. Paprike očistiti i malo ih posoliti iznutra.
2. U sir, dodati jaja, kiselu pavlaku i 5 kašika ulja, sve izmešati i napuniti paprike. Paprike
poredjati u nauljenu djuvečaru. Ove mase od sira će nam ostati, u nju ćemo iseckati
krompir, dodati začin, mleveni biber, sitno seckani sveži peršun ili sušeni i vrlo malo
posuti sa tučenom alevom paprikom.Sve dobro izmešati i redjati krompir izmedju
punjenih paprika. Pomešati 4 kašike ulja i 4 kašike vode preliti odozgo. Peći isključivo u
djuvečari da bi krompir bio sočan. Peći dok krompir ne dobije zlatno- žutu boju.Paprike
kada ih napunite ne treba ih ničim zatvoriti, jer dok se peku polako će malo nadeva
izaći i bude krompir jako sočan.
Nema komentara:
Objavi komentar