petak, 25. prosinca 2015.
Carigradske oblatne
Sastojci:
-1 pakovanje oblatni (5 listova)
-8 belanaca
-16 kašika šećera
-1 isceđen limunov sok i strugana kora
-4 kašike meda
-150g seckanih oraha
Priprema:
Belanca i šećer dobro ulupati mikserom i kuvati na pari.
Kad počne da se zgušnjava, dodati med, limunov sok i koricu.
Kada je sneg dobro ulupan i kuvan toliko da se se zgusnuo i malo se lepi, skinuti sa pare i u njega umešati seckane orahe.
Fil mora da ostane beo kao sneg.
Toplim filom filovati oblatne.
Postoji i verzija sa duplo više šećera (30 kašika), tada fil bude tvrđi, poput alve.
Meni lično je draža ova žitkija varijanta.
Pošto će vam ostati žumanca, stavila sam i recept kolačića za koji su samo ona potrebna, pa možete kombinovati - Smiljkine karamel oblatne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar