subota, 10. listopada 2015.

SLANA ROZEN TORTA! SPREMNA ZA POLA SATA, A JAKO UKUSNA!


Odlicna je kao hladno predjelo i zelim da je podelim sa vama


SASTOJCI
testo :)
1 pakovanje korica za rozen tortu
fil
500 gr feta sira
150 gr soft margarina


100 gr krem sira
200 gr kisele pavlake
3 supene kasike ajvara
500 gr sunke seckane sa kockice

ZA UKRAŠAVANJE
100 gr (po zelji vise) majoneza
100 gr renanog tvrdjeg sira tipa ementaler, trapist, gauda…
1 bareno rendano zumance

PRIPREMA
1.
Dobro izgnjeciti feta sir, dodati pavlaku, margarin, krem sir i dobro ujednaciti smesu. Dodati sitno seckanu sunku. Fil podeliti na dva dela i u jedan ubaciti ajvar.
Kore filovati naizmenicno crvenim pa belim filom tako da se dobiju crveni i beli slojevi.
Zadnja kora se ne filuje.
2.
Sve staviti u frizider na nekoliko sati, najbolje preko noci.
3.
Sutradan opkrojiti krajeve i premazati majonezom. Ukrasiti rendanim sirom i zumancetom
Posluživanje
Torta na slici nije do kraja ukrasena jer sam je pravila prijateljici za jednu proslavu, pa smo kod nje dodali barena zumanca (lakse tako bilo za nosenje)

Nema komentara:

Objavi komentar