utorak, 9. lipnja 2015.

CARSKI KUGLOF


Slano,jednostavno i brzo predjelo…u modli za kuglof….Za laganu večeru ili neki party…Fino je i toplo i hladno….!!

Sastojci

mjera za čašu je 2 dcl;
2,5 čaše brašna
15 dag trapista sira
15 dag pureće šunke
15 dag kiselih krastavaca
1 čaša ulja
1 čaša jogurta

1 prašak za pecivo
4 jaja
sol,papar
10 dag naribane gaud
Priprema



Jaja izmiksamo pa dodamo jogurt i ulje.Tada dodajemo brašno i prašak za pecivo.Pomiješamo u glatku smjesu.Po 15 dag sira,pureće šunke i kiselih krastavaca narežemo na male kockice.Sve nasjeckano dodamo u smjesu od jaja ,začinimo i promiješamo s kuhačom.

Dobivenu smjesu sipamo u kalup za kuglof koji smo predhodno namastili i pobrašnili.Pečemo 30-tak minuta na 200 stupnjeva.
Nakon toga kalup prevrnemo na tepsiju obloženu pek papirom i na kuglof rasporedimo naribani gauda sir.Pečemo još 15-tak minuta na istoj temperaturi.Poslužimo toplo ili hladno.



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar