SASTOJCI :
Mera je za manji pleh 28 x 18 cm,
3 jaja,
3oo gr brašna,
25o ml jogurta,
3 kašike ulja,
15o gr šećera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
3oo gr očišćenih višanja,
šećer u prahu za posipanje.
PRIPREMA :
Jaja žicom ulupajte. Dodajte šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt pa promešajte žicom. Na kraju dodajte brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Mešajte dok ne nestanu grudvice. Dok pripremate testo zagrejte rernu na 2oo C. Izlijte testo u podmazan pleh (ja koristim pek papir) pa lagano spuštajte oceđene višnje bez nekog preteranog reda.
Ne gurajte ih u testo jer će pasti same prilikom pečenja. Kolač pecite od 2o do 3o minuta, čačkalicom proverite da li je gotov. Pospite po toplom kolaču šećer u prahu. Sačekajte da se malo prohladi pa ga isecite na kocke i poslužite.
Izvor:(milicinakuhinja.blogspot.com)
Nema komentara:
Objavi komentar