petak, 20. veljače 2015.
Pogača sa kajmakom i sirom
Potrebni sastojci:
1 kg brašna tip 400 meko
20 g šećera
50 g svežeg kvasca
30 g solifata
7 supenih kašika ulja
2 jaja,paradajz
1 žumance
0,5 l tople vode sa pipe
Za fil:
400 g mladog sira
200 g mladog kajmaka
125 g butera
1 belance mentol ukusa
100 ml kisele pavlake
susam
Priprema:
U činiju staviti brašno, so, šećer, kvasac, jaja, žumance, ulje i vodu. Zamesiti testo i ostaviti da se odmara 20 minuta. Nadošlo testo podeliti u 5 lopti. Pustiti još 10 minuta da se loptice odmore, a zatim svaku loptu razviti u krug i premazati buterom. Ređati razvijeno testo jedno na drugo a između stavljati fil. Na poslednju petu jufku ne stavlja se fil od sira. Ona se samo premaže buterom. Fil spremiti tako što se viljuškom izmešaju mladi sir i kajmak. Za premazivanje jufki koristiti puter a za premazivanje gotove pogače neumućeno belance i kiselu pavlaku. Susam iskoristiti za posipanje pred kraj pečenja.
std
izvor:b92
Nema komentara:
Objavi komentar