utorak, 16. lipnja 2015.

ZAPEČENE PALAČINKE


Pošto sam svojoj drugarici Gagi obećala da će slane palačinke biti deo ručka,
palačinke sam dan ranije ispekla za večeru i odmah odvojila desetak komada,
za ovu finu slanu varijantu... Gago, ovo je za tebe!

Autor: SnezanaBG

Sastojci
10 palačinki (ispečenih ranije)
Za filovanje:
1/2 kg sira (koristila sam feta sir)
3+1 jaje
200 gr kajmaka
2- 3 dl mleka
malo ulja
so nije potrebna!

Priprema
1. U činiji izgnječiti sir, pa dodati 3 jaja, polovinu količine kajmaka i 2 dl mleka.
2. Vatrostalnu posudu ovlaš premazati uljem, premazivati palačinke filom i slagati ih jednu
do druge.
3. Kad su sve palačinke složene, u ostatak fila dodati i ono četvrto jaje i još 1 dl mleka, pa
preliti preko palačinki. Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da
se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta. Prijatno uz ovo savršeno toplo predjelo
ili brzinski ručak!

Nema komentara:

Objavi komentar