Recept za pizza tijesto, pizza majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je
jednostavno, istraživao sam, i evo: BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za
glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša
kreacija... Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete
vrhunski pizza majstor.
Autor: arasic
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog
kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog Podravka
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
1. Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na
toplom mjestu.
2. Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano
tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči
(oko 30 minuta).
3. Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz
pećnice).
4. Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone
narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5. Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Nema komentara:
Objavi komentar