SASTOJCI
• 2 kutije petit keksa
Za kremu
• 2 kg jabuka
• 200 gr secera
• malo cimeta ( po zelji )
• 2 pudinga od vanilije
• slag krema od vanilije
PRIPREMA
Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.
Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).
Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.
Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.
Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..
0 komentari:
Objavi komentar