subota, 10. listopada 2015.

BRZO I BEZ KOMPLIKACIJA RECEPT KOJI CE ZADIVITI VASE UKUCANE SLANA TORTA OD OBLATNI I KREM SIRA



Recept sličan ovome već imamo na sajtu (možete ga pogledati OVDE), ali sam ja želela da napravim malo drugačiju varijantu sa krem sirom. Bilo je mnogo ukusno, pa zato delim recept sa vama. Servira se iz frižidera i potrebno je pripremiti jedan dan ranije, kako bi oblatne omekšale.

Sastojci:

1 pakovanje oblatni
3 x 250 gr krem sira
200 gr sitnog sira
150 gr majoneza
3 male čaše (2 dcl) kisele pavlake)
400 gr trapista
500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke)
Sastojci za posipanje:

50 gr susama
50 gr semena lana

Priprema:

Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.

U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider :) ), stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, rasporedjujući fil tako da ostane za četiri premaza izmedju 5 oblatni, sa time da se izmedju svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile oblatne. Takodje, treba da ostane i za tanji sloj od gore, kako bi i najgornja oblatna omekšala.

Šunku podelimo na četiri dela, kako kasnije ne bismo imali problem…dole puno, gore ništa 😉 . Na premazanu oblatnu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblatnu.
Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblatnama, jedino petu samo premažemo filom.
Susam propržimo i pomešamo sa lanenim semenom. Tom mešavinom, gusto pospemo oblatne radi dekoracije ali i dodatnog šmeka :)

Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.

Ovako pripremljene oblatne, prava su stvar za svečane prilike, lagane za grickanje i lepe za serviranje (onome kome to ide od ruke…što sa mnom nije slučaj)…Probajte ih i uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar