utorak, 16. lipnja 2015.

Kadaif filovani


..Kadaif.. a na ovaj nacin mi je naj naj ..otkada sam dobila ovaj recept a ima
par godina ja ga nisam mjenjala ..posto ima vas ljubitelja kadaifa koji zelite
imati ovaj recept ..pa evo sa postovanjem ... nadam se da ce se i vama
dopasti..

Autor: minnka

Sastojci

500 gr. kadaifa
250 gr maslac
filovati:
5 jaja
5 kasika secera
20 punih kasika mljevenih oraha (200 gr)
Serbet (agda )
1 kg secera
7 dl. vode
1/2 limuna isjecenog na kriske
1 1 vanilin secer

Priprema
1. U odredjenu tepsiju podamazanu maslacem podelite pola kadaifa poprskajte sa pola
rastopljenog maslaca .
2. jaja i secer izmutite kao i za svaki patispanj pa dodaj orahe pa prelij preko kadaifa .
3. dodaj drugu polovicu kadaifa i ostali maslac preko .
Peci na 175 C oko 30 -40 min. pazeci da ne porumeni (smanji tempeaturu ili pokrij sa
folijom) zavisi od vase rerne kako vam pece.
Serbet ( agda ili preliv )
1. Secer preliti vodom i od trenutka kada provri kuhati 5 min.pri kraju dodati na kolutove
osjeceni limun i kada je gotov prije nego ga odstranite sa vatre dodajte jos 1 soljicu
hladne vode .
2. Ohladjeni kadaif preliti sa vrucim prelivom pa kada se ohladi onda ga isjeci na zeljene
kocke .
Posluživanje
Ovo je zaista dobar recept za one koji vole kadaif ,vi mozete dodati jos i seckanih oraha pa
i suhog grozdja koje ste prethodno prelili vrelom vodom i ostavili da odstoje , sve zavisi od
vaseg ukusa , ali i bez ovih dodataka je izuzetnog ukusa .

1 komentar: