subota, 11. travnja 2015.

Ukloniti glavobolju i stres za 30 sekundi! Sa akupresurom ovo je moguće


Kroz pritisak na određene tačke na telu može se uticati na rad mnogih organa. Ovo je poznato još od vremena drevne kineske medicine, koja je cvetala nekoliko hiljada godina pre naše ere.
Akupresura je način lečenja bolesti putem pritiska i masaže određenih tačaka. Dovoljno je samo poznavati gde sa nalaze te tačke.


Proverite efikasnost akupresure, kada imate glavobolju. Pritiskajte tačku koja se nalazi u sredini između palca i kažiprsta, kako je prikazano na ovoj slici.

Za postizanje terapeutskog efekta, uradite blagu masažu ove tačke: pritiskajte je, radite kružne pokrete, ako želite pritiskajte jače. Nakon pola minute osećaćete se mnogo bolje! Masaža ove tačke, opušta, umiruje i pomaže uspostavljanju optimalnog srčanog ritma.

Glavobolja veoma brzo nestaje. Osetićete lakoću u mislima i telu. Stimulacija ove tačke ima pozitivan efekat na ceo organizam.

Ovu metodu možete koristiti ne samo kada vas muče glavobolje, nego i kod bilo koje vrste stresa, jer pritisak na ovu tačku smanjiće psihofizičku napetost tela.

0 komentari:

Objavi komentar