subota, 11. travnja 2015.

Mikado kocke


Sastojci

Kora
5 belanaca
5 kasika secera
3 zumanca
1 ravna kasika brasna
1 kasicica kakaa
9 kasika mlevenih oraha

Fil
6 kasika skuvane kafe
2 kasike secera
2 zumanca
1 kasika brasna
1 vanilin secer
150 g maslaca
1 stangla cokolade ( 20 g)

Fondan
125 g secera u prahu
5-6 kasicica vruce vode
1/4 kasicice nes kafe
1 kasicica limunovog soka
1 kasicica ulja

Priprema
1. Umutiti penu od 5 belanaca, dodati postepeno secer, zumanca, i ostale sastojke. Smesu
sipati u veliki pleh 30×40 cm oblozen masnim papirom.
2. Ispeci koru u prethodno zagrejanoj pecnici, na 200 C oko 15-20 minuta.
3. Ohladjenu koru iseci na tri trake.
4. Izmesati 6 kasika ohladjene jake crne kafe sa zumancima, secerom i brasnom. Skuvati
krem, ako je pregusto dodati jos malo skuvane kafe.
5. Ohladjeni krem izmesati sa rastopljenom cokoladom i maslacem. Po zelji zasladiti sa jos
malo secera u prahu.
6. Pripremljenim kremom filovati kore, fil rasporediti na dve kore, trecu ne treba
premazivati kremom.
7. Preko trece kore preliti pripremljeni fondan sa nes kafom.
8. Kad se fondan stegne ( ali ne sasvim), iseci na kocke i dekorisati istopljenom
cokoladom., sl
Fondan - umutiti secer u prahu sa vrucom vodom ( postepeno dodavati vodu u kojoj smo
rastvorili malo nes kafe), i na kraju dodati po kasicicu limunovog soka i ulja. Fondan
mutiti dok masa ne postane ujednacena i glatka.

Posluživanje

Kolac sa fondan glazurom treba seci nozem koji smo na kratko potopili u vrucu vodu, i to je
najbolje uciniti pre nego sto se fondan sasvim stegne, da ne bi pucao. Gotove kockice
staviti u papirnate korpice, slika . Od navedenih satojaka dobije se 48 kockica, dimenzija
3×3 cm.:)

0 komentari:

Objavi komentar